Swatch’tan Şanghay’a lüks çağdaş sanat oteli

İsviçreli saat üreticisi Swatch, Swatch Art Peace Hotel adıyla bir sanatçı rezidansına imza attı. Dünyanın dört bir yanından sanatçıları bir araya getirerek çağdaş sanata adanmış bir kültürel ortam vadeden otel Çin’in en heyecan verici şehirlerinden birinin, Şanghay’ın kalbinde yer alıyor.

Otel internet sitesinden kabul ettiği başvurular ile minimum 3 ay, maksimum 6 ay olmak üzere sanatçıları 23 milyonluk nüfusuyla Çin’in ekonomik ve kültürel merkezi Şanghay’a çağırıyor. Huangpu Nehri’nin hemen yanı başındaki The Bund adı verilen muhitte yer alan otel, ücretsiz olarak misafir edeceği konuklarını jüri aracılığıyla seçiyor.

Birçok sanat galerisi, atölye, müze ile lüks yaşama dair standartları bir araya getiren Şanghay’ın çağdaş sanata elverişli ikliminde yer alıp hem şehri keşfetmeyi hem de üretmeyi isteyen sanatçılar için otelde 7 süit ve odalar bulunuyor. 18 ayrı workshop’un gerçekleştiği projede sanatçıları uluslararası bir jüri değerlendiriyor. Bu jürinin içinde Swatch Grubu yöneticilerinin yanında aktör George Clooney, koleksiyoner Esther Grether gibi isimler yer alıyor.

Swatch’ın bu lüks çağdaş sanat otelinde aylarca misafir ettiği sanatçılarından istediği tek şey gitmeden önce bir eser bırakmaları.

Burada olamayanlar ya da nasıl göründüğünü öğrenmek isteyenler Swatch Art Peace Hotel iPad Uygulaması ile otele interaktif bir şekilde bakıp, bu etkileyici ve ihtişamlı şekilde inşa edilmiş binada gezebilir, içinde sanatçıların yaşadığı ve çalıştığı otelin büyüleyici ambiyansını tadabilir.

Gezzio: