İstanbul Film Festivali’nde Vahşi’yi (Wild) ya da ev sinema sisteminde Ye Dua et Sev’i (Eat Pray Love) izledikten sonra içinde yollara düşüp kendini aramaya özenenler için Huffington Post 9 maddelik bir tavsiye listesi hazırladı. İster dünya turunda ister kısa bir seyahatte, “Varılacak nokta neresi olursa olsun önemli olan neyi yanında götürüp götürmediğinizdir” diyen yazıdaki 9 madde şöyle sıralanıyor:

Yanınızda getirecekleriniz

1- Tereddütleriniz, korkularınız ve güvensizlikleriniz

Onları kaçamayacağınız bir şekilde aklınızın bir köşesinde tutun. Zaten karar verirken, konuşurken, hatta vücut dilinizde bile mevcutlar. Yolculuğunuzda kendinizi ararken, korkularınız ve tereddütlerinizle yüzleşip, onları yıkmalısınız böylece hepsinin üstesinden gelebilirsiniz. Korkularınız ve tereddütleriniz yokmuşcasına davranamazsınız, reddederseniz üstesinden gelemezsiniz. Korkularınızla yüzleşmek sizi daha güçlü, farkında ve mutlu kılacak.

2- Hayalleriniz

>Sadece hevesleriniz, amaçlarınız veya yol boyunca tutacağınız yapılacaklar listenizi değil, hayallerinizi getirin. Hayalinizdeki hayatın nasıl olabileceğine dair en vahşi fikirlerinizi yanınızda getirin. Hayallerinizden korkmayın. Hayallerinizi küçümsemeyin. Tek limitiniz kendi kendinize koyduğunuz sınırlar.

3- Sabır

Hiçbir şey bir gecede olmaz. Şu an gerçekleşen her şeyi düşünün, zorluklar veya başarılar, hepsi bir sürecin parçası. Başarı doğru zamanda, her şey düzene oturduğunda gelir.

4- Açıklık ve heves

Tüm cevaplara sahip değilsiniz, bu yüzden onları arama peşindesiniz. Kendinizi bulma amaçlı bir yolculuğa çıkmanın bir parçası da öğrenme ve değişme şansının her yerde olmasıdır. Örneğin, herhangi bir şey veya herhangi biri öğretmeniniz olabilir. Yolculuğunuz sırasında size rehberlik edecek evrenden gelen tüm mesajlara açık olun. Hatırlayın ki, her zaman öğrenecek, görecek ve hayranlık duyacak bir şeyler vardır.

Yalnız seyahat - Eat Pray Love

Arkanızda bırakacaklarınız

1- Diğer insanların fikirleri

Diğer insanların düşündüğünü direkt olarak uygulamak tamamen yanlıştır ve sizin başkalarının onayları veya beklentileriyle aptalca şeyler yapmanıza sebep olur. Bunların hiçbiri size iyi gelmez.

2- Fark edilme merakı

Arada fotoğraf makinenizi yanınıza almayın, telefonunuzun şarjı bitsin. Etrafınıza verdiğiniz dikkatin ne kadar arttığına ve Facebook, Instagram ya da blog’unuz için değil de sadece kendiniz için anılar biriktirmenin tadını çıkarın.

3- Bahaneler

Bir bahane için, öncelikle bir bahane üretmeniz, sonra ona bağlanmanız, ve sonunda bunu her yerde seslice dile getirmeniz gerekir. Bahane üretmek sadece yolculuk sırasında ihtiyacınız olacak enerjiyi harcamanıza sebep olur. Bir hedefe varmak istiyorsanız, peşinden gitmelisiniz.

4- Rahata Düşkünlük

Rahatsızlıkla barışmayı öğrenmeniz gerekecek. Zorluk, acı ve bitkinlikle de. Eskisi gibi tembel ve rahat olma isteğinizi bir kenara bırakın. Başka bir deyişle, zorluğun, kendi benliğinizi keşfetmenin zorluğunun iyi bir şey olduğunu fark etmeniz gerek.

5- Beklentiler

Her şey beklentileriniz doğrultusunda gerçekleşmeyebilir. Yedikleriniz, gördükleriniz beklentilerinizle eşleşmeyebilir. Her şeyin tamamen bir sürpriz olması, aslında hayatın bize verdiği hediyelerden biri. Beklenti içine girmemelisiniz. Her şeyin kendiliğinden gelişmesine izin verin, yaşamak buna denir.
(Fotoğraflar: Ye Dua Et Sev)

Yorum yaz

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi giriniz