Uçuş bileti aramalarındaki destinasyon tercihleri en çok gitmek istediğimiz yerler konusunda ipucu verebiliyor. Özellikle yeni yılda seyahat hayali kuranlar şimdiden planlama amaçlı fiyat alternatiflerini araştırmaya başladı bile. Seyahat sitesi momondo da Türkiye’den bağlanarak yapılan uçuş aramalarını derleyip bazı sonuçlara varmış. Buna göre yeni yıla başka bir ülkede girmek isteyen Türkiye vatandaşlarının ilk tercihi Almanya olarak görünüyor. Yeni Yıl tatilinde de Türkiye’yi en çok Alman turistler ve gurbetçiler ziyaret edecek.

Derlenen veriler geçen yıl üçüncü sırada yer alan Almanya’nın popülaritesini yaklaşık yüzde 8 oranında artırdığını gösteriyor. Almanya’ya yönelik en çok uçuş araması sırasıyla, tahmin edileceği üzere, İstanbul, İzmir ve Ankara’dan yapılıyor. Geçen yıl ilk sırada yer alan Ukrayna bu yıl ikinci sırada.

Türk turistlerin yurtdışındaki üçüncü tercihi, Roma, Venedik ve Floransa gibi şehirlerini ziyaret etmekten hiç vazgeçmediğimiz İtalya. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında azalsa da, İtalya halen gözde bir destinasyon.

Birleşik Krallık ziyaretçileri yüzde 35 artacak

Dördüncü sırada Hollanda’ya gitmek isteyen turistler yer alırken, beşincilik koltuğunda Fransa’yı ziyaret etmek isteyenler bulunuyor. İlk 10’da yer alan diğer ülkelerse sırasıyla Türk ziyaretçilerinin sayısını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 35 oranında artıracak olan Birleşik Krallık. İspanya, Çek Cumhuriyeti, KKTC ve ABD.

Noel ve Yeni Yıl tatillerinde Türkiye’yi en çok hangi ülkelerin vatandaşlarının ziyaret edeceğine baktığımızda Almanya yine ilk sırada görünüyor. Almanların ve Almanya’daki gurbetçilerin tatil döneminde en çok ziyaret edeceği şehirler ise İstanbul ve Antalya.

İkinci sırada İstanbul, Antalya ve Alanya’yı ziyaret etmeyi planlayan Danimarkalılar bulunuyor. Rus turistler üçüncü sırada, ancak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 73’lük bir düşüşle. İsveçliler dördüncü, İngilizler ise beşinci sırada.

Türkiye’ye yönelik ilgisi geçen yılın aynı dönemine göre en çok artanlarsa yüzde 161’lik artışla İsviçreli turistler.

Yorum yaz

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi giriniz