Almanlar sadece 8 ülkenin seyahat için ‘tamamen güvenli’ olduğu kanısında

Almanya vatandaşları dünyada sadece sekiz ülkenin ziyaret etmek için tamamen güvenli olduğu yönünde çoğunluk görüşüne sahip. Pazarlama şirketi GfK tarafından yapılan araştırmaya göre Almanca konuşulan Avusturya ve İsviçre dışında İtalya ve İskandinavya (İsveç, Norveç, Danimarka ve bu araştırma kapsamında Finlandiya ile İzlanda), Almanların yarısından çoğunun ‘seyahat için tamamen güvenli’ olarak nitelendirdiği ülkeler.

GfK’nın 30 turizm bölgesini dahil ettiği araştırmanın sonuçları, Almanların tatil/seyahat destinasyonu seçerken ‘güvenlik’ kriterini artık deniz, tarih, güneş, fiyat gibi değişkenlerin önüne koyduğunu gösterdi. Almanya vatandaşlarının yüzde 77’i kendi ülkelerinin ‘seyahat için tamamen güvenli’ olduğunu söylerken, Avusturya ve İsviçre için bu oranlar yüzde 60 civarında kaydedildi.

Turizm bölgesi olarak İskandinavya (İsveç, Norveç, Danimarka ile birlikte Finlandiya ve İzlanda da dahil), Almanların yüzde 53’ünden geçer not alırken, İtalya yüzde 52 ile onu izliyor.

Türkiye en altlarda

Almanlar’ın yaz kış akın ettiği ancak Barselona’daki terör saldırısıyla sarsılan İspanya için katılımcıların yüzde 49’u ‘güvenli’ derken, yine klasik yaz destinasyonlarından Türkiye için bu rakam yüzde 5 gibi oldukça düşük bir oranda gerçekleşmiş. Türkiye ile birlikte Mısır, Tunus, Ukrayna ve Meksika da yüzde 10‘un altında kalan ‘oldukça riskli’ ülkeler.

Almanlarca yüzde 10 ila 20 arasında ‘tamamen güvenlidir’ nitelendirmesi yapılan ülkeler Rusya, Çin, Tayland, Bulgaristan ve Güney Afrika.

Araştırmayı yöneten Prof. Ulrich Reinhardt, Alman turistlerin tatil destinasyonu seçerken artık ‘tam güvenliği’ deniz ve kumun önüne koyduğunu söylüyor.

Araştırmaya katılan Alman turistlerin yüzde 33’ü Britanya için ‘tamamen güvenli’ derken, aynı görüşü ABD için paylaşanların oranı yüzde 23’te kalıyor. Avustralya ile Kanada, sırasıyla yüzde 44 ve 47 ‘güvenlidir’ oyu almış.

Reinhardt’a göre bir başka ilginç sonuç da, ankete katılanların içinde eğitim düzeyi görece yüksek olanların, pek çok ülke için daha yüksek oranlarda ‘tamamen güvenlidir’ görüşü bildirmiş olması.

Görseller: Pexels

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Gezzio: