Belçika ücretsiz tren bileti dağıtacak

Belçika‘da hükümet, koronavirüs salgını yüzünden zarar gören iç turizmi ve ekonomiyi canlandırmak için bütün vatandaşlara 31 Temmuz’dan itibaren 10 ücretsiz tren bileti vermeyi kararlaştırdı. Hükümet ayrıca konaklama sektöründe satış vergiini de bir miktar düşürecek.

WEF web sitesinde yer alan habere göre Belçika Ulaştırma Bakanı François Bellot, federal hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle aldığı karar doğrultusunda 12 yaşından büyük bütün vatandaşlara ücretsiz 10 tren bileti verileceğini açıkladı. Vatandaşlar söz konusu biletleri internet üzerinden dolduracakları formlarla talep edebileceki biletler 31 Temmuz’dan itibaren kullanıma sunulacak ve yıl sonuna kadar geçerli olacak.NTV’de yer alan habere göre yaklaşık 11,5 milyon nüfusa sahip Belçika‘da ücretsiz tren biletinden faydalanabilecek 10 milyona yakın vatandaş bulunuyor.

Belçika Hükümeti ayrıca konaklama sektöründe satış vergilerinin düşürülmesi, vatandaşlara refah ödemelerinin arttırılması ve işçilere 300 avroya kadar vergiden düşülebilir tatil harcama çekleri verilmesi gibi önlemlerin de üzerinde çalışıyor.

Yiğit Kenan Pak: