Corendon Airlines, iflas eden Germania’nın boşluğunu dolduracak

Almanya’nın charter havayolu firmalarından Germania Havayolları’nın iflasını açıklayarak operasyonlarını durdurması üzerine, Corendon Airlines Almanya pazarında açığa çıkan kapasiteyi değerlendirmek adına yeni base’ler açma ve sunduğu koltuk sayısını arttırma kararı aldı.

Corendon Airlines, Almanya pazarında ortaya çıkan boşluktan yararlanmak için bir uçağını 12 Nisan itibariyle Münster-Osnabrück Havalimanına 12 ay boyunca operasyon yapmak üzere base edeceğini ve yaz 2019 sezonunda bu meydandan Yunan adaları, Hurghada, Antalya, Balear ve Kanarya adalarına uçacağını açıkladı. Şirket ayrıca Antalya’da konuşlandırılmış uçaklarıyla da Münster, Bremen ve diğer meydanları destekleyecek.

Germania’nın uçuşlarına son vermesinin ardından piyasaya 150 bin ek koltuk sürmeye karar verdiklerini söyleyen Corendon Airlines Ticaret Direktörü Mine Aslan, Münster-Osnabrück Havalimanının ardından 1 Ekim itibariyle Nürnberg’e bir diğer uçağı daha konuşlandıracaklarını duyurdu. Aslan, “bu ek kapasitelerle birlikte 2019 sezonunda Almanya’dan başta Türkiye olmak üzere Mısır, Yunanistan ve İspanya’ya 1 milyon 650 bin koltuk planlamış olduk” dedi.

Münster-Osnabrück Havalimanından yapılacak uçuşların planlaması şu şekilde:
Antalya: Her Pazartesi, Çarşamba, Cuma
Heraklion: Her Pazartesi, Perşembe, Pazar
Kos: Her Salı ve Cumartesi
Rodos: Her Salı
Fuerteventura Adaları: Her Pazartesi
Kanarya Adaları: Her Çarşamba
Tenerife Adaları: Her Cuma
Hurghada: Her Çarşamba, Cuma

Noyan Ayan: