Gerçek olduğuna inanmakta zorlanacağınız dünya harikası: Mont Saint Michel

Belki sonda söylememiz gerekeni başta söyleyelim: Avrupa’da tarihi film seti olarak kullanılacak kadar orijinal ve korunmuş olan şehir, köy ve mekanların hiç biri Mont Saint Michel kadar şaşkınlık uyandırıcı olamaz. Normandiya ile Bretagne bölgeleri arasında, okyanus kıyısında bulunan bu gerçek ötesi güzellikteki gotik ada köy, Fransa’da Eyfel Kulesi’nden sonra en çok ziyaret edilen ikinci cazibe noktası.

Antik çağlardan beri stratejik surlarla çevrili adada M.S. 8’inci yüzyılda bir manastır inşa edilmiş. Yüzyıllar boyunca eklenen ufak tefek binalarla ada farklı dönemlerde farklı gruplara ev sahipliği yapmış. Fransız Devrimi sonrasında bir süre hapishane olarak da kullanılan Mont Saint Michel’de bugün koruma altındaki 60 binada toplam 44 kişi yaşıyor. Ancak adaya her yıl gelen ziyaretçilerin sayısı 3 milyonu aşmış durumda.

Mont Saint Michel

Adayı özel kılan yanlarından biri, yılda dört kere yaşanan gelgitlerle adanın çevresinin tamamen farklı görünümlere bürünmesi. Uçsuz bucaksız okyanusun ortasında görünen ada bir bakmışsınız dümdüz kumluklarla, bir süre sonra da ineklerin otladığı çayırlarla çevrili.

Yaklaşık 40 yıldır UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Mont Saint Michel‘e Rennes kentinden otobüslerle ulaşılabiliyor. Gerçeği gibi olmaz elbette ama aşağıdaki ödüllü videoyı izleyerek ada köyün güzellikleri hakkında kısmen fikir sahibi olabilirsiniz.

Ana görsel: John Foehner/Pexels
Diğer görseller: Pixabay

Merve Turan: