Dünyanın en büyük müzesi nihayet çevrimiçi ziyarete açıldı

Koleksiyonundaki yaklaşık 380 bin paha biçilmez eserle dünyanın en büyük müzesi ünvanını elinde tutan Louvre Müzesi, koronavirüs salgını yüzünden uzun süredir müzeyi gezme şansı bulamayan için nihayet beklenen adımı attı. Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan müze, halen sergideki 48 bin parça eseri ve bulundukları salonları online platforma koydu. Tarih, kültür ve sanat severler artık Louvre‘u oturdukları yerden hem de ücretsiz olarak ziyaret edebiliyorlar.

İslam sanatından Rönesans heykellerine, antik Mısır eserlerinden dünyanın dört bir yanından toplanmış tablolara uzanan “online hazine” depodaki ve sergilenmesi için başka müzelere gönderilmiş bazı parçaları bile kapsıyor.

Platformda ara bul işleviyle herhangi bir sanatçı, akım ya da döneme odaklanmak mümkün. Müzenin sanal ortamda oda oda gezilebilmesi için interaktif bir harita da var. Dünyanın pek çok ünlü müzesi, pandemi nedeniyle kapılarını aylardır kapalı tutuyor. Bu müzelerin büyük kısmı online ortamda ziyaret imkanlarını aşamalı olarak devreye soktu. Pandemi nedeniyle geçen ekim ayından beri kapalı olan Louvre Müzesi ise online ziyaret hazırlığını yeni tamamlayabildi.

Louvre Müzesi‘nin interaktif kroki ve gezi aracına buradan ulaşabilirsiniz. İyi gezmeler.

Görsel: La Liberte (detay), Delacroix – WikimediaCommons

Gezzio: