Bir Fin kirala, bedava doğa tatili yap! [Video]

Son iki yıldır ‘dünyanın en mutlu ülkesi’ seçilen Finlandiya, diğer insanlara da mutluluk sanatını öğretmek için bedava doğa tatili öneriyor. Üstelik bunun için videolu bir kampanya bile hazırlamış.

‘Visit Finland’ adı verilen turizm organizasyonu tarafından ‘Rent a Finn’ (Bir Fin Kirala) adı verilen proje kapsamında ülkeye gelecek olanlar yerinde mutluluk pratiği yapma imkânına sahip olacak. Finlandiyalı bir ‘mutluluk rehberi’ ülkenin en güzel yerlerini gezdirip, doğal güzelliklerini tanıtacak.

Millet terapiye gidiyor, Finler ormana!

Elbette öyle her gelene bedava tatil yaptırmak söz konusu değil. Esasen ülke turizmini canlandırmayı amaçlayan bu projenin internet sitesinde yer alan tanıtım yazısında, “Mutluluk sırrımız doğamız, abartısız. Diğerleri terapiye giderken Finlandiyalılar bir çift lastik bot giyip ormanlara gidiyor. Şimdi işi, en iyisinden öğrenme zamanı” ifadelerine yer verildi.

Şimdilik proje için sekiz Finlandiyalının gönüllü olduğu belirtiliyor. Seçilecek rehberin konumuna göre, başkent Helsinki’nin yanı sıra Lapland, Archipelago ve Lakeland gibi yerlerde konaklama yapılabilecek.

Tanıtım videosunu aşağıda izleyip sonrasında programın diğer ayrıntılarını okumaya devam edebilirsiniz.

Tatil filme alınacak

Bedava mutluluk tatili için de elbette bir başvuru yapılması ve elemelerin geçilmesi gerekiyor. Adaylar kendilerini anlattıkları, neden Finlandiya’yı ziyaret etmek istediklerini açıkladıkları bir video çekmek ve online bir başvuru formu doldurmak zorundalar. Yapılan inceleme sonrası kazananlara bu yaz Finlandiya’da üç gün bedava tatil yapma fırsatı sunulacak. Tüm yolculuk ve konaklama masrafları karşılanan talihli, seyahat boyunca da filme çekilecek.

Birleşmiş Milletler’in bağımsız uzmanları tarafından yapılan inceleme sonucu oluşturulan Dünya Mutluluk Raporu’nda Finlandiya iki yıldır birinci sırada yer alıyor. Liste; ekonomik refah, yaşam beklentisi, sosyal destek ve seçim yapma özgürlüğü gibi kriterleri gözeterek hazırlanıyor.

Finlandiya’yı sırasıyla Danimarka, Norveç, İzlanda, Hollanda, İsviçre, İsveç, Yeni Zelanda, Kanada ve Avusturya takip ediyor. Rusya listede 68. sırada bulunuyor. Listenin son sırasında ise Güney Sudan var.

Kaynak: Sputnik

Yiğit Kenan Pak: