Avrupa’da kısıtlı bütçeyle seyahat edenlerin sıkça hayatını kurtaran ekonomik ve yaygın şehirlerarası otobüs rezervasyon ağı FlixBus, Türkiye pazarına giriyor. Özel sermaye şirketi Actera, sahibi olduğu Kâmil Koç‘un devri için Alman FlixBus‘la anlaştı. 2013 yılında sermaye şirketi Actera Group’a satılan Kamil Koç’un FlixMobility GMBG’ye devri için Rekabet Kurumu’na resmi başvuru yapıldı.

2011 yılında kurulan FlixMobility, Avrupa ve ABD’de FlixBus markasıyla faaliyet gösteriyor. Uluslararası ve şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan FlixBus, özellikle çok kullanışlı elektronik rezervasyon uygulaması ve ağıyla fark yaratıyor. Onayların ardından Kâmil Koç filosu da bu sisteme entegre edilecek ve Türkiye’deki yolcular da yolculuklarını planlamak, bilet satın almak, sefer saatine 15 dakika kala iptal işlemi gerçekleştirmek ve yeniden rezervasyon yapmak, rötarlar ve yolculuklarıyla ilgili diğer önemli bilgilerle ilgili anlık bildirimler almak için FlixBus’ın mobil uygulamasını kullanabilecekler.




FlixMobility Kurucusu ve CEO’su Jochen Engert anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi: “FlixBus olarak herkes için çevreci ve akıllı bir seyahat deneyimi sunma vizyonuyla hareket ediyoruz ve yenilikçi ruhumuzu, akıllı teknolojik hizmetlerimizi ve yüksek güvenlik ve kalite standartlarımızı Türkiye’deki otobüs yolcularına sunarken, Kâmil Koç’un neredeyse yüz yıllık deneyim ve bilgisinden faydalanacağımız için mutluyuz. Teknoloji platformumuz ve diğer yeniliklerimizle Türkiye’deki otobüs yolcularına uygun maliyetli, yüksek kaliteli ve daha bütüncül bir seyahat deneyimi sunacağız”.

Ticari faaliyetlerine 2013’te başlayan FlixBus kısa sürede Avrupa‘nın en geniş otobüs ağı haline geldi, Akabinde ABD‘ye de açılan şirket bugüne kadar 100 milyondan fazla yolcu taşıdı. Teknoloji girişimi, e-ticaret platformu ve sürdürülebilir ulaşım şirketinin birleşimi olan FlixBus, şu anda 29 ülkede faaliyette. Şirket, sadece 2018 yılında Avrupa ve ABD’de 45 milyon yolcuyu ağırladı.

Yorum yaz

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi giriniz