Her 100 kişiden ikisi hayatının aşkıyla uçakta tanışıyor

Dünyada her gün 12 milyona yakın insan uçakla seyahat ediyor ve bu seyahatler esnasında haliyle kişiler arasında bolca sosyalleşme oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre bu yolcuların yüzde 2‘si de hayatının aşkıyla bu yolculuklar sırasında, uçakta tanışıyor.

HSBC Grubu’nun yaptırdığı Flyland başlıklı araştırmaya göre dünya genelinde günde yaklaşık 107 bin uçuşta toplam 11.9 milyon insan seyahat ediyor. Bu rakam gökyüzünde her gün Yunanistan‘ın (ya da Küba’nın, Belçika’nın) nüfusundan daha kalabalık bir Gökyüzü Ülkesi (Flyland) oluştuğu anlamına geliyor. Araştırmayla ortaya çıkan ilginç bir bilgiye göre her 100 yolcudan ikisi hayatının aşkıyla uçakta tanışıyor.

Hayat ortaklığı dışında gökyüzünde kalıcı dostluklar ve güçlü iş bağlantıları da kuruluyor. Uçak yolcularının yarısından fazlası (yüzde 51) yanlarında oturan yabancıyla sohbet ederken, her yedi yolcudan biri (yüzde 14) kalıcı bir dostluk ilişkisi, yüzde 16’sı ise güçlü bir iş bağlantısı kuruyor. Araştırmaya göre tipik bir Flyland vatandaşı üniversite mezunu, ortalama 45.3 yaşında ve her yıl ortalama 6 kez uçak yolculuğu yaparak havada ortalama 50 saat geçiriyor.

Görsel: BraunS/LonelyPlanet

Merve Turan: