Dünyanın ilk yeraltı oteli Şanghay’da açılıyor [Video]

Son yıllarda rekabetçi dış ticaret sayesinde hızla biriktirdikleri sermayenin önemli bir bölümünü dev imar ve inşat projelerine ayırabilen Çin‘de hem tuhaf hem de dudak uçuklatacak denli yenilikçi mimari projelere sıkça rastlanıyor. Bunların son örneklerinden biri Şanghay‘da önceki gün yapımı tamamlanan, dünyanın ilk yeraltı oteli.

Terkedilmiş bir taş ocağının içinde yapılan Intercontinental Shanghai Wonderland otelinin 18 katından 16’sı yer seviyesinin altında bulunuyor. İnşası 10 yıl süren ve yerin 92 metre altına kadar inen otelin dibinde genişçe bir yeraltı gölü, karşı duvarında da göle dökülen dev bir şelale var. Yerin altındaki 16 katın ikisi, gölün de altında, yarı akvaryum şeklinde tasarlanmış.

İnşasında yaklaşık 5 bin mimar, mühendis ve işçinin çalıştığı ve şu sıralarda son güvenlik testleriyle mefruşat işlerinin yapıldığı otel 1 Aralık‘ta ilk konuklarını ağırlamaya başlayacak. Beş yıldızlı otelde oda fiyatları gecelik 487 dolardan başlıyor.

Standart lüks konaklama özelliklerinin hemen hepsini sunan otelde ayrıca kaya tırmanışı ve bungee jumping gibi outdoor eğlence seçenekleri de var. Otel çukurunu üstten görecek cam tabanlı dev bir köprü ile bir tema parkı da yakın gelecekte otele eklenecek.

Otelin en çarpıcı özelliklerinden biri de kendi enerjisini üretiyor olması. Jeotermal ve güneş enerjisiyle üretilen elektrik ısınma ve aydınlatmada kullanılıyor. Intercontinental Shanghai Wonderland otelinin inşa sürecine ait bir videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Görseller: IHG

Yiğit Kenan Pak: