İstanbul Havalimanı için “erken gelin” uyarısı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, İstanbul Havalimanı üzerinden iç hatta uçacaklara 2 saat, uluslararası uçuş yapacaklara 3 saat erken gelme uyarısında bulundu.

“Dünyada bu büyüklükte bir ana hat değişimi yok. Dünya sivil havacılığının en büyük göçünü yapmak üzere planlarımızı hazırladık. An itibariyle yüzde 96-97 mertebesinde taşınma oldu” diyen Aycı kalan yüzde 3-4’lük kısmın da akşam 20.00’ye kadar biteceğini belirtti.

“45 saatlik bir süre tanımlanmıştı. Biz bunu 13 saatlik rekor bir sürede yaptık” diyen Aycı yolculara da şu mesajı verdi, “İlk kez yolculuk yapacakların buraya erken gelmelerini tavsiye ediyorum. Havalimanımızı tanısınlar. Ne olursa olsun, İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük havalimanı. Erken gelsinler, en az 3 saat evvel buraya gelsinler uluslararası uçuşlar için. İç hatlar için en az 2 saat önceden gelmelerini tavsiye ediyorum.”

Yollar açıldı

Bu arada İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre taşınmanın büyük oranda tamamlanması üzerine İstanbul’da kapatılan yollar yeniden trafiğe açıldı.

Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey Batı Kavşağı istikameti, Mahmutbey Batı Kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti, İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress yolu, Mahmutbey Batı Kavşağı ile Yeşilköy Havuzlu Kavşağı istikameti, Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun Reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde normal trafik akışı başladı.

Yiğit Kenan Pak: