Sichuan Airlines hostesleri ilk Türkiye seferinde peçe takıp oynadı! [Video]

Türkiye’ye uçmaya başlayacağını Şubat ayında duyuran Çinli Sichuan Airlines, ilk seferini bugün gerçekleştirdi. Çin‘in Çengdu kentinden İstanbul’a yapılan uçuşa şirketin üst düzey yöneticileriyle misafirler katıldı. Bu ilk seferi asıl ilginç kılansa, uçak Türkiye sınırlarına girdiğinde kadın kabin görevlilerinin peçe takıp dansözvari el hareketleriyle dans etmeye çalışarak yolcuları “eğlendirmesi” oldu.

Geniş gövdeli Airbus 330 tipi uçağı Türk hava sahasına girdiğinde kabin ışıkları kapatıldı ve oryantal müzikler çalınmaya başladı. Peçe takan hostesler bu müzik eşliğinde dans etmeye çalışırken Çinli konuklar da bu muhteşem (!) performansı cep telefonlarıyla kaydetti. Sputnik haber sitesinin aktardığı bu videolardan birini aşağıda izleyebilirsiniz.

Sichuan Airlines uçağı İstanbul Havalimanı’na inişi sırasında su takıyla karşılandı. Sonrasında düzenlenen törene Türk ve Çinli şirket yetkililerine ek olarak Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei de katıldı.

Sichuan Airlines’ın bu ilk uçuşunu diğer Çinli şirketlerin ilk seferleri de izleyecek. Son durumda China Southern Havayoları, Wuhan ve Lucky Air’in de İstanbul’a uçmaya başlayacağı biliniyor.

Gezzio:

View Comments (1)