SunExpress iç hat uçuşlarına 4 Haziran’da başlıyor

THY ve Pegasus’un ardından SunExpress de Covid-19 (koronavirüs) salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar kapsamında ötelenen iç hat uçuşlarına ne zaman başlayacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre misafirlerin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için gerekli tüm tedbirler alınarak 4 Haziran’da iç hat uçuşlarına kademeli olarak başlanması planlanıyor.

“Seyahat yasaklarının 3 Haziran’dan sonra kalkmasını bekliyoruz” diyen SunExpress CEO’su Max Kownatzki, herhangi bir değişiklik olmazsa 4 Haziran’da iç hat uçuşlarına kademeli olarak başlayacaklarını duyurdu. Kownatzki dış hat uçuşlarıyla ilgili olarak da “İzmir ve Antalya’yı hem Türkiye hem Avrupa’da en fazla noktaya bağlayan havayolu olarak turistik uçuşlarımıza Haziran ortasından sonra başlamayı planlıyoruz. Ancak son durum ülkelerin karşılıklı olarak seyahat yasaklarını gözden geçirmeleriyle belirlenecek” açıklamasını yaptı.

Koronavi̇rüsü için alınan önemler

Uçuşlarda salgına karşı alınan önlemler konusunda da SunExpress açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “SunExpress, misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için ulusal ve uluslararası sağlık ve havacılık otoriteleri ile işbirliği içinde gerekli tüm önlemleri almaktadır. Tüm uçuşlarında yolcularına ve uçuş ekiplerine maske ile seyahat etme zorunluluğu getiren havayolu, teması azaltmak adına kabin içi hizmetlerini de bu doğrultuda güncelledi. Ayrıca tüm uçuşlarında yolcularına dezenfektan mendil dağıtılacaktır.

“Bunlara ek olarak, SunExpress uçaklarında düzenli olarak uluslararası otoriteler tarafından etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon işlemleri uygulanmaktadır. Tüm uçaklarda ameliyathanelerde kullanılan HEPA filtreleme sistemi mevcuttur ve bu filtreler, koronavirüs de dahil olmak üzere bilinen tüm virüslere karşı yüzde 99’luk bir başarı oranı ile uçak içindeki havayı her üç dakikada bir sürekli olarak temizlemektedir.”

THY ve Lufthansa ortaklığı olan Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Hayat Eve Sığar’ projesi kapsamında Türk vatandaşlarının iç hat uçuşlarına kabulü HES kodu ile sağlanacak. HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcular, SunExpress uçuşlarına alınmayacak.

Gezzio: