THY, beş nokta hariç tüm yurt dışı seferleri durdurdu

Türk Hava Yolları koronavirüs (covid-19) önlemleri çerçevesinde Hong Kong, Moskova, Addis Ababa, Washington ve New York hariç tüm yurt dışı seferlerini 17 Nisan‘a kadar durdurdu.

Genel Müdür Bilal Ekşi, THY’nin 5 nokta hariç tüm yurt dışı seferlerini durdurduğunu duyurdu. Twitter’dan bir açıklama yapan Ekşi, Hong Kong, Moskova, Addis Ababa, New York ve Washington dışında tüm yurt dışı seferlerimizi 27 Mart itibariyle 17 Nisan’a kadar sonlandırıyoruz. Kargo seferlerimiz devam edecektir. Yurt içi seferlerimiz azalmakla beraber devam edecektir. Bu da geçer yahu!, diyoruz” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 21 Mart tarihinden önce yurt dışı, 20 Mart tarihinden önce yurt içi bileti alan vatandaşların bilet değişikliği ya da açığa alma durumunda herhangi bir ek ücret ödemeyeceğini duyurdu.

Aycı şu bilgileri verdi: “20 Mart 2020 tarihinden evvel bilet almış tüm vatandaşlarımız hiç merak etmesinler. Yıl sonuna kadar, 31 Aralık 2020 tarihine kadar biletlerini değiştirebilirler. Biletlerinizi kullanma tarihiniz de 28 şubat 2021. 28 Şubat 2021’e kadar da uçuş yapabilirsiniz. Bilet değişikliği ve ötelemeleri için hiçbir ek ücret ödenmeyecektir. Artı her bilete karşılık gelen 10 avroluk bir değer için 1000 mil veriyoruz size. Bunlar yeni bilgiler ve ilk kez açıklıyorum.”

Gezzio: