THY koltuk seçimi için artık ücret alacak

Türk Hava Yolları, yurt dışı uçuşlarında üst düzey sadakat kart sahibi yolcular hariç tüm yolculardan koltuk seçimlerinde artık ücret talep edecek. Koltuk seçimi uçuşa belirli bir süre kala henüz dolmamış koltuklar için yine ücretsiz olacak.

THY yıllardır check in işlemi sırasında ücretsiz yapılan koltuk seçimini yurtdışı uçuşları için ücretli yapma kararı aldı. Karar gazetesinin aktardığına göre şirket bir müşterisine gönderdiği mailde, “Tüm yurtdışı seferlerde (asimetrik ve offline uçuşlar hariç) ekonomi standart koltuklar 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren uçuş 01 Ocak 2021 tarihi sonrası için ücretli olarak seçime sunulacaktır” ifadesi yer aldı.

Gönderilen bilgi mailinde, Miles&Smiles Elit/Elit Plus üyeler ile kurumsal (CLID) ve denizci (SEMN) yolcuların ücretli koltuk uygulaması olan uçuşlarda, standart koltukları ücretsiz seçebileceği belirtildi.

Koltuk seçiminde ücret tablosunun aşağıdaki gibi olması bekleniyor.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“İç hat seferlerinde standart koltuklar paket seçimine göre ücretli veya ücretsiz, uçuşa son 6 saat kala tüm koltuklar ücretsiz sunulmaktadır. Miles&Smiles Elit / Elit Plus, Kurumsal (CLID) ve Seamen (SEMN) yolcularımıza tüm paket seçimlerinde standart koltuklar ücretsiz, diz mesafesi geniş koltuklar ücretli olarak sunulmaktadır.

Dış hat seferlerinde uçuşa son 26 saat kala tüm koltuklar ücretsizdir. Miles&Smiles Elit / Elit Plus, Kurumsal (CLID) ve Seamen (SEMN) ücretli koltuk uygulaması olan tüm dış hat seferlerde standart koltuklar ücretsiz,diz mesafesi geniş koltuklar ücretli olarak sunulmaktadır.

Teknik ve operasyonel sebeplerden ötürü bazı seferlerde ücretli koltuk seçimi uygulaması sunulamamaktadır.

Anadolujet iç hat seferlerinde standart koltuklar paket seçimine göre ücretli veya ücretsiz, uçuşa son 6 saat kala tüm koltuklar ücretsiz sunulmaktadır. Anadolujet dış hat seferlerinde tüm koltuklar uçuşa son 26 saat kala ücretsizdir.

Merve Turan:

View Comments (0)