TripAdvisor Gezginlerin Tercihi sıralamasının zirvesinde Londra ve İstanbul var

Dünyanın en büyük online seyahat danışmanı ve rezervasyon platformlarından TripAdvisor, 2016 destinasyonları arasında Gezginlerin Tercihi sıralamasında birinci sıraya Londra’yı, ikinci sıraya da İstanbul’u koydu.

TripAdvisor’ın bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği Travellers’ Choice (Gezginlerin Tercihi) ödüllerinde 2015 yılında altıncı sırada yer alan İngiliz başkenti 5 basamak yükselerek birincilik koltuğuna oturdu. Bir şehirdeki oteller, restoranlar ve turistik noktalara dair yapılan yorumlara ve bu yorumların sayısına göre sıralanan algoritmaya göre belirlenen liste milyonlarca yorumla şekillendi.

TripAdvisor sözcüsü, James Kay, olimpiyatların gerçekleştiği 2012’den bu yana şehrin ilk kez listebaşını gördüğünü ancak bu başarının hâlâ olimpiyat sırasındaki yatırımların hasadı olduğunu söyledi. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da “İkonik turistik noktalar, eğlence mekanları, müzeler ve galerileriyle Londra şüphesiz dünyanın kültürel başkenti. Oteller, her mutfaktan restoranlarla neden dünyanın en iyisi seçildiğine şaşıracak bir şey yok. Daha bile fazla ziyaretçi bekliyoruz” dedi.

Ibtimes’da yayımlanan listede ikinci sırayı İstanbul aldı ancak bu başarı 2016’da gerçekleşen bombalı saldırıların öncesinde yaşandığı için Türkiye listede gelecek yıl aynı başarıyı tekrarlayabilecek mi, bu büyük bir soru işareti.

TripAdvisor ödül töreninde seyahat liginin ilk 10’u şu şekilde sıralandı:

1- Londra, İngiltere

2- İstanbul, Türkiye

3- Marakeş, Fas

By calflier001, MARRAKECH MOROCCO APRIL 2013, CC BY-SA 2.0, Commons, Wikimedia

4- Paris, Fransa

5- Siem Reap, Kamboçya

6- Prag, Çek Cumhuriyeti

7- Roma, İtalya

8- Hanoi, Vietnam

9- New York, ABD

10- Ubud, Endonezya

Gezzio: