Uçak bileti olanlar havalimanı yolunda yeni yasaklardan muaf

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 tedbirleri nedeniyle alınan yeni kısıtlama kararı sonrası uçuşu olan yolcuların uçak bileti veya rezervasyon kodu gibi ispatlayıcı bir seyahat belgesiyle havalimanına gidebileceklerini bildirdi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Değerli misafirlerimiz, sizi, sağlığınızı koruyarak bulutların üzerine taşımaya devam ediyoruz. Uçuşu olan misafirlerimiz seyahat belgeleri ile havalimanı ulaşımlarını gerçekleştirebilirler.”

Yeni kısıtlama kararları çerçevesinde “seyahat belgesi” olarak biletin kendisi dışında rezervasyon bilgileri de ekran görüntüsü, e-mail veya SMS olarak gösterilebiliyor.

Bu arada Türkiye’de tedbirsizlik ve aşırı kötü yönetim yüzünden astronomik bir tırmanışa geçen koronavirüs (covid-19) vakaları elbette havayolu şirketlerini de vurdu. Türk Hava Yolları’nın salgının hız kazandığı Mart 2020’de bile 2.8 milyon olan yolcu sayısı bu sene Mart’ta yüzde 9.8 düşüşle 2.5 milyon oldu.

THY‘nin KAP’a açıkladığı aylık verilere göre, Mart ayında yolcu doluluk oranı ise geçen yıl aynı döneme göre 0.8 puan artışla yüzde 65.6 olarak kaydedildi. Şirketin Ocak-Mart arasında sattığı uçak bileti sayısı ise geçen yıl aynı döneme göre yüzde 52.1 düşüşle 6.44 milyon olurken yolcu doluluk oranı da 13.4 puan düşüşle yüzde 62.6 olarak

Gezzio: