Kabin bagajı yasağı kalkıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerle yeni dönemin başladığı uçak seyahatlerinde normalleşme başladı. Olası bir bulaşı engellemek adına Mayıs ayından bu yana uçaklara kabin bagajı alınmaması uygulaması 17 Aralık’tan itibaren sonlandırılıyor.

İlk olarak Çin’de Aralık 2019’da ortaya çıkan, kısa sürede tüm dünyaya yayılan, Mart ayında da ülkemizde görülen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkilediği alanların başında seyahat geliyordu.

Birçok ülkenin sınırlarını kapamasının ardından durdurulan uçak seferleri de alınan bir dizi önlemlerle yeniden başlamıştı. Önlemlere ilişkin uçuşlarda maske takılacağını ve kabinlere el bagajlarının alınmayacağını, sadece küçük çantaların kabul edileceği duyurulmuştu.

Uçak seyahatlerinde ise normalleşme başlıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) aldığı yeni karar doğrultusunda yarın itibariyle yolcular uçaklara yeniden kabin bagajı alabilecek.

Bilal Ekşi, mayıs ayında Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uçuşlarda maske takılacağını ve kabinlere el bagajlarının alınmayacağını, sadece küçük çantaların kabul edileceğini duyurmuştu. Kabin bagajı yasağının SGHM tarafından kaldırılması elbette THY dışında diğer havayolu şirketleri için de geçerli olacak. Şirketlerin yasağı sonlandırma tarihlerini kesin olarak web sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Görsel: Pixabay

Yiğit Kenan Pak: