İstanbul Havalimanı’nda bilet satışları durdu [Güncelleme]

Yazı sonunda konuyla ilgili son gelişmeleri içeren güncellemeyi bulabilirsiniz.

Resmi açılışı 29 Ekim 2018’de yapılmasına karşın taşınma süreci şimdiye kadar resmen iki kez ertelenen İstanbul Havalimanı çıkış ve varışlı hatlar için bilet satışları da durdu!

Airtporthaber’in haberine göre büyük taşınma sürecinin Nisan ayına ertelendiği duyumlarının ayyuka çıktığı şu günlerde yeni havalimanından gerçekleştirilen mevcut seferlere ait bilet satış işlemlerinin durması kafaları karıştırdı.

Türk Hava Yolları‘nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan bilet aramalarında 28 Şubat 2019 tarihinden sonraki tarihler için “Seçtiğiniz tarih ve güzergâhta uçuşumuz bulunmuyor. Bu bilgileri değiştirerek yeni uçuş arayabilirsiniz” uyarısıyla karşılaşılıyor.

Biz de 1 Mart ve sonrasına ait beş ayrı tarihte Ankara ve İzmir uçuşları için yaptığımız aramalarda yukarıdaki mesajla karşılaştık.

THY Müşteri Hizmetleri yetkilileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde de Mart ayında İstanbul Havalimanı çıkışlı uçuşların görüntülenemediği ve İstanbul’dan sadece Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen havalimanlarından uçuş satın alınabileceği bilgisi veriliyor.

Güncelleme (19.02):

Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı varış veya çıkışlı uçuşlar için durdurduğu bilet satışı yeniden başladı. Hatta şirket mevcut hatlara ek olarak dört yeni şehre daha üçüncü havalimanından uçuşlara başlayacağını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak resmi Twitter adresinden bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “İstanbul Havalimanı’ndan mevcut hatlara ilave olarak Erzurum, Konya, Malatya ve Samsun’u da açıyoruz. Toplam 10 dış hat ve 13 iç hat ile sizleri büyük proje İstanbul Havalimanında ağırlamak istiyoruz” dedi.

Gezzio: