Yeni yılda pasaport ücretlerine büyük zam!

Dünyanın en pahalı pasaportlarından birini kullanmak zorunda bırakılan Türkiyeli gezginler, 2019’da da bu “ayrıcalığı” kaybetmeyeceğe benziyor. Yeni yılda pasaport ücretleri ne kadar olacak diye merak edenlere yanıt Hazine ve Maliye Bakanlığı’dan önceki gün geldi.

Resmi Gazete’nin 30 Kasım 2018 sayısında yer alan vergi usul kanunu genel tebliğine göre 2019’da pasaport harçlarına yüzde 23.73 zam geliyor. Genel tebliğe göre pasaport dışında ehliyet harçları ve motorlu taşıt vergisi de aynı oranda artacak. 1 Ocak 2019‘dan itibaren geçerli olacak yeni pasaport ücretleri şöyle:

Dolayısıyla 4-10 yıllık (ki normali de bu) pasaport almak isteyen bir vatandaş, defter bedeliyle birlikte toplam 944 TL ödeme yapmak zorunda kalacak. Önerimiz eğer ilk kez pasaport alacak veya pasaportunuzu yenileyecekseniz bunu Aralık ayı içinde yapmayı denemeniz. Malum NVİ’nin online randevu sitesinde boş gün ve saat bulmak hiç kolay değil.

Bu arada halen 15 TL olarak uygulanan yurt dışı çıkış pulu harcının yeni yılda ne kadar zamlanacağına ilişkin henüz bir bilgi bulunmadığını ekleyelim.

Gezzio: