Canlı akış kameralarıyla dünya çevresinde sanal seyahat

Covid-19 salgını yüzünden durma noktasına gelen turizm, dünyanın her yerindeki turistik noktaları resmen terkedilmiş hayalet kentlere çevirdi. Tokyo’nun aşırı kalabalığı hiç eksik olmayan Şibuya yaya geçidinden Amsterdam‘ın ünlü Dam Meydanı’na kadar her yer büyük çapta sessizliğe gömülmüş durumda. Normal şartlarda “keşke orada olsam” dedirten bu noktaları artık belediye, otel ve diğer kurumlara ait çevrimiçi canlı akış (livestream) kameralarıyla evimizin sağladığı rahatlık ve güvenlik içinde “gezebiliyoruz”. Kısa bir sanal seyahat için linkleri Google’dan ve seyahat sitelerinden derledik. Dünya çevresindeki turistik noktaları izlettiren başarılı livestream kameraları biliyorsanız lütfen burada veya Facebook sayfamızdaki yorum kısmına ekleyiniz.

New York, ABD

Dünyanın en eğlencell, hareketli ve zengin kentinin merkezi konumundaki Times Square’i böyle göreceğimizi hiç düşünmezdik. Şu linki izleyerek canlı akış kameralarıyla ünlü meydanı izleyebilirsiniz.

Budapeşte, Macaristan

Tuna nehrinin de Budapeşte’nin de güzelliği tartışılmaz. Şu sıralar biraz isli puslu olabilir ama gündüz vakti güneşli bir havada bu canlı akış kamerasının aktardığı köprü manzarası keyifli olabilir.

Dam Square, Amsterdam

Dünyanın en eğlenceli ve popüler kentlerinden Amsterdam’ın merkezindeki Dam Meydanı, şimdilerde çevresindeki tüm kafe, lokanta ve eğlence yerleri kapanmış olsa da gündüz güzel bir manzara sergilemekte. Buradan ilerleyerek canlı izleyebilirsiniz.

Sydney, Avustralya

Sydney Limanı’nın tertemiz görüntülerini aktaran kamerayla Sydney Opera Evi, Sydney Liman Köprüsü, Circular Quay rahatlıkla izlenebiliyor. Şu linki takip ederek izleyebilirsiniz.

Kuzey Işıkları (Aurora Borealis), Kanada

Elbette biliyoruz bu doğa olayının belirli bir yere ait olmadığını. Bizim seçtiğimiz canlı yayın kamerası Manitoba, Kanada’da bulunuyor ve uygun saat ve hava koşullarında şahane görüntülere şahit olunabiliyor. Şu linki takip ederek izleyebilirsiniz.

Trevi Çeşmesi, Roma

Ah İtalya, ah güzeller güzeli Roma. Yakın tarihinin en acı dönemlerini yaşayan antik kentin normalde en popüler ve kalabalık noktası olan Trevi Çeşmesi, artık yapayalnız. Şu linke tıklayarak durumu canlı olarak takip edebilirisiniz.

Yosemite, ABD

Yosemite’deki web kamerası çağlayanları görüntülüyor. Ancak gerek yerinde gerekse sanal olarak en keyifli izlence elbette yazın başında oluyor. Şuradan izleyebilirsiniz.

Hvar, Hırvatistan

Gece hayatı ve yat koylarıyla ünlü Hırvat adası Hvar, kışın bile güneşli sayılır. 24/7 panoramik kamerasıyla evinizin rahatlığında güneş doğumu ve batışının tadını çıkarabilirsiniz. Kameralar şu adreste.

Şibuya Geçidi, Japonya

Japonta Ulusal Turizm Örgütü ülkenin bazı ünlü noktalarını canlı yayın kameralarıyla evine kapananlara gösteriyor. Favorilerden biri Tokyo’ya giden herkesin mutlaka uğradığı, beş yaya geçicidini bir arada barındıran Shibuya semtindeki göbek. Her daim aşırı kalabalık olan geçit şu sıralar çok sakin. Şurada canlı görebilirsiniz.

Toronto, Kanada

Gezginler arasında popülaritesi gittikçe artan Toronto’ya tepeden bakan CN Tower, şehrin en yüksek ve ikonik yapılarından. Batı ve doğu kameraları şehir dışında Ontario Gölü’nden Toronto Adaları’na kadar çok geniş bir alanı izliyor. Buradan kamera sayfalarına gidebilirsiniz.

Kauai, Hawaii

Hawaii özellikle ABD’li sörfçüler için ana uğrak yeri. Tabiatıyla da ünlü olan ada eyaletinin en popüler noktalarından Kauai’de özel bir tesise ait canlı yayın kamerası herkese açılmış durumda. Göz atmak istiyorsanız şuradan ilerleyiniz.

Niagara Çağlayanları

Şu sıralar turistlere kapatılmış olan ünlü Niagara Çağlayanları zaten bize biraz uzak kalıyordu. Yine de bu doğa şaheserine ekrandan da olsa bir göz atmak iserseniz şu linki takip edebilirsiniz.

Merve Turan: