Çift olarak seyahat etmenin zorluklarını azaltacak 6 öneri

Çiftken seyahat hayalleri kurmakla bir çift olarak seyahat etmek hiçbir zaman aynı şey değil. Çoğu ilişkiyi sınayan seyahatlerden daha iyi, daha bağlı bir ikili olarak dönmek de mümkün, tersi de…

Seyahatte bir gün adrenalin ve ilham dolu macera peşinde ve yeni manzaralar keşfederken geçerken bir başka gün kaçan bir tren, aksiliklerden dolayı parasız kalmak, açlık ve ona bağlı düşen kan şekeri sonunda en sakin partneri bile korkunç bir insana çevirebilir. Bu da gerilen sinirlere, ağızdan çıkan kötü sözlere neden olabilir. Huffington Post tatilde ya da yolda ilişkilerinin zora girmesinden korkanlara özel 6 tavsiye sundu:

1-Görev paylaşımı

Daha evde tatil planlarken iş bölümünü yapın. Biriniz ulaşımı, biriniz konaklamayı araştırsın ve kararı birlikte verin. Yolculuk boyunca da bu başlıklarla aynı kişi ilgilensin.

2- Partnerinizle ‘ortak’ olun

Zaaflarınıza ve güçlü yanlarınıza göre hareket edin. Sizin yapamadığınız ya da yapmayı eziyet olarak gördüğünüz bir iş onun en sevdiği aktivitelerden biri olabilir. Mesela onun yabancı dili daha iyiyse pazarlıkları ona bırakın.

3- Az ve öz kavga edin

Kavga ve çatışma olmaması imkansız ancak sadece önemli konularda tartıştığınıza emin olun. Günlük hayatta bunu başarmak zor olabilir ama seyahat koşturmasında tartışmaları kısa tutmanın daha kolay olduğunu göreceksiniz. Tartışmanın uzamasına engel olmak için hemen karar almanız gereken bir konuya geçebilirsiniz. Mesela, otelde mi kalınacak hostelde mi?

4- Günlük rotalarınızı ayırabilirsiniz

İki ayrı fikrinizin olması sizin mükemmel bir çift olmanıza engel değil. Bazen minimum vakit ve yapacak birçok şey olabilir. Farklı zevkleriniz ve anlayışınız nedeniyle farklı yerleri görmek istiyorsanız günün başında ayrılıp sonunda tekrar buluşmak ilişkinizi yıpratmaz, güçlendirir.

5- Eğlenmeyi unutmayın

Tatildesiniz amacınız ölesiye yorulmak değil, öyle olursa daha çok zevk alacak da değilsiniz. Belki dağa tırmanmak yerine hamakta kestirip kitap okuyacağınız bir öğlene ihtiyacınız vardır. Yorgunsanız, kendinizi zorlamayın.

6- İletişim becerilerinizi kullanın

Üstteki 5 maddeyi uygulamak için illa yurt dışında ya da macera peşinde olmaya gerek yok. Döndüğünüzde de seyahatte kazandığınız iletişim becerilerinizi geliştirmeye devam edin.

Görsel: Pexels/VeraArsic

Merve Turan: