Edward Hopper’ın büyüdüğü evde bir gece

Geçtiğimiz yıl Van Gogh’un yatak odasının replikası Airbnb’de oldukça ilgi görmüştü. Bir sanat tutkunuysanız ve bu fırsatı kaçırdıysanız şu an önünüzde çok daha havalı bir fırsat var: Efsanevi Amerikalı ressam Edward Hopper çocukken yaşadığı ve büyüdüğü evdeki gerçek odası!

Edward Hopper’ın New York‘taki evi 1971 yılından bu yana Edward Hopper House Art Center adı altında kar amacı gütmeyen bir sanat merkezi olarak hizmet veriyordu. 70’lerde bir süreliğine çatı katı daire olarak kiralandı ancak Hopper’ın büyükbabası tarafından inşa edilen 2 katlı ev 40 yıla yakın zamandan sonra ilk kez kiraya veriliyor. Broadway‘deki bu ev Hopper büyüdüğü, yeteneğini keşfettiği ve 28 yaşına gelip taşınana kadar yaşadığı yer.

Hopper’ın yatak odası sanatçının ilk deniz manzarası resimlerine ilham veren Hudson Nehri’ne bakıyor, odaya doğan sabah güneşi de aynı şekilde pek çok eserinde yerini almış. Oda yakında gerçekleşecek bir sergi için iç mimar Ernest de la Torre ve mimar Walter Cain tarafından döneme uygun olarak yeniden elden geçirildi, Hopper’ın ilk dönem resimleri ve odasının yer aldığı resimlere göre düzenlendi.

Pahalıya mal olabilir

Hevesinizi kursağanızda bırakmamak için uyaralım, bu odada kalmak Airbnb fiyatları kadar mütevazı olmayabilir. Çünkü odada sadece bir kişi kalacak ve bunun için 15 Ekim’de bir açık artırma gerçekleşecek. Amacın yerel sanatla eğitime destek ve evdeki stüdyoya bütçe yaratmak olduğu düşünülürse astronomik bir kapanış fiyatı çıkabilir.

Hyperallergic’e göre 650 dolardan başlayacak açık artırmayı kazanan şanslı sanatsever Hopper’ın evinde bir gün geçirmekle kalmayacak, sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini burada yemeye de hak kazanacak.

Edward Hopper House
Edward Hopper House
Edward Hopper House
Edward Hopper, “Artist’s Bedroom, Nyack” (1905‑1906, Whitney Museum of American Art)

 

Evin dış görünüşü, (Ritzel, Commons, Wikimedia)

Gezzio: