Türkiye, kadın gezginler için ‘en tehlikeli 10 ülke’ arasında

Seyahat sitesi trip.com, siteye yeni eklenen ‘Tek Kadın Seyahat’ kategorisi altında yalnız seyahat etmek isteyen kadın gezginler için dünyanın en az emniyetli turizm ülkelerini seçti. Maalesef Türkiye bu en tehlikeli 10 turizm ülkesi arasına girerek 9’uncu sırada yer aldı.

Trip.com‘un gerçekleştirdiği ve Forbes dergisi tarafından da yorumlarla paylaşılan listede Müslüman ülkelerle Güney Amerika ülkelerinin hakimiyeti dikkat çekiyor. Listenin zirvesinde ‘erkeklerin sıkça agresif olabildiği’ Mısır var. IŞİD gibi İslamcı terör örgütlerinin yarattığı can ve mal tehlikesi yüzünden ülkeye giden turist sayısının 2016’da 14.7 milyondan 5.4 milyona gerilediği belirtilen yorumda kadın gezginlere ‘kapalı giyinmeleri’ ve ‘ıssız yerlerde dolaşmamaları’ tavsiye ediliyor. Sıralamada ikinci sırada Fas, üçüncü sıradaysa Jamaika yer alıyor.

“Türkiye’de agresif esnafa dikkat”

Dokuzuncu sıradaki Türkiye içinse trip.com editörü Julia Pond şu yorumları yapıyor: “Geçen yıl çok sayıda siyasi istikrarsızlık yaşandı, gazeteciler ve muhalifler ortadan kayboldu. Türkiye’ye yalnız seyahat edecek kadın gezginler resmi seyahat uyarılarını takip etsinler. Kadınlara yönelik sık sık saldırılar yaşanıyor. Dikkatli olun. Taksiye aydınlık ve kalabalık yerlerde binin, küçük banknotlar kullanın. Esnaf ve restoran sahipleri özellikle kadınlara karşı agresif olabiliyorlar, çağrılarını duymazdan gelerek yürüyüp gitmekten çekinmeyin”.

Trip.com’um ‘kadın gezginler için en az emniyetli ilk 10 ülke’ listesi şöyle:

  1. Mısır
  2. Fas
  3. Jamaika
  4. Hindistan
  5. Peru
  6. Bahamalar
  7. Kolombiya
  8. Ekvador
  9. Türkiye
  10. Guatemala

Görsel: TheBlondAbroad

İlginizi çekebilir:

Noyan Ayan: