Muafiyet beklenirken Rus vizesi zamlandı

Rusya Federasyonu, bazı ülke vatandaşları için uyguladığı vize ücretlerine zam yaptı. Türkiye de Rus vizesi için yeni zamlı tarifenin uygulanacağı ülkeler arasında yer aldı. Japonya, Lihtenştayn, İzlanda, Norveç, Çin ve İsviçre gibi ülkeler ise zam uygulamasından muaf tutuldu.

GazeteDuvar’ın haberine göre Türkiye’den Rusya’ya gidecek olan Türkiye vatandaşları daha önce en düşük 60 dolar olan vize ücretini 80 dolar olarak ödeyecek. Çift girişli vize 128 dolar, çoklu giriş vizesi de 240 dolar olarak fiyatlandı. Zamlı ücretler 3 Şubat’tan itibaren geçerli olacak.

Türkiye, zam bir yana, Rusya’dan T.C. vatandaşları için vize muafiyeti bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen haftaki Rusya ziyareti sırasında vize muafiyeti konusunda “Putin’in imzasını bekliyor” şeklinde bilgi paylaşmış, ancak bu bilgi Rusya tarafından resmen teyit edilmemişti.

Rusya vatandaşları Türkiye’ye gelirken vize almıyor ve ücret ödemiyor. Geçen yıl Rusya’dan Türkiye’ye 5.9 milyon kişi para ödemeden gelirken Türkiye’den giden yaklaşık 200 bin kişi Rus vizesi için 12 milyon dolar ödedi.

Gezzio: