THY yurt dışı uçuşlarına başlama tarihini 11 Haziran’a erteledi

Türk Hava Yolları’nın bugün yeniden başlaması planlanan yurt dışı uçuşların gerekli izinler henüz temin edilemediği için daha başlatılamadığını belirtti. Corona virüsü salgınına bağlı seyahat kısıtlamaları nedeniyle tarifeli yolcu uçuşları 28 Mart tarihi itibarıyla durdurulmuştu.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle askıya alınan yurt dışı uçuşlarının 11 Haziran itibariyle başlayacağını duyurdu. Ekşi, detaylı bilgilere kurumun web sitesinden ulaşılabileceğini kaydetti. THY‘nin alt kuruluşu olan AnadoluJet‘in 11 Haziran’dan itibaren yurt dışı uçuşlarını başlatacağını duyuran Ekşi, detaylı bilgilere AnadoluJet’in web sitesinden ulaşılabileceğini kaydetti.

AnadoluJet’in resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada da “Biz de sizlerle seyahat etmeyi çok özledik. Koronavirüs salgını sebebiyle bir süredir yaşanan aksaklıkların ardından yeniden gökyüzü ile buluşuyoruz” dendi.

Ancak bir THY yetkilisi Reuters’a “Elimizde bayağı bir uçuş listesi var ama izinler için ilgili otoritelerle yazışmalar sürüyor. Biz Sivil Havacılık’a başvuruyoruz. Onlar da karşı tarafın ilgili otoritesiyle yazışıyor, karşı tarafın da izin vermesi gerekiyor.” şeklinde açıklama yaptı. Diken’in aktardığına göre Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu ay kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferleri planlandığını, 15 ülkeyle ön mutabakat yapıldığını söylemişti.

Gezzio: