Japon demiryolu şirketi, 20 saniye erken kalkan tren için özür diledi

Trenlerinden biri tarifeli kalkış saatinden 20 saniye daha önce hareket eden bir Japon demiryolu şirketi, resmi özür açıklaması yayınladı. Başkent Tokyo‘dan yakınlarındaki Tsukuba’ya seferler düzenleyen Tsukuba Express şirketi, hareket saati 9:44:40 olan trenin geçen hafta sonu 9:44:20‘de hareket ettiğini açıkladı ve 20 saniye erken kalkışın yarattığı sıkıntı için özür diledi. Kapıların kapanmasından sorumlu görevli “saati kontrol ederken gerekli özeni göstermediğini” belirtip kabahati üstlendi.

Minami Nagareyama istasyonunda meydana gelen bu ‘vahim’ hata için hiç bir yolcunun şikayette bulunmadığı öğrenildi. Tren seferi, her zamanki gibi 45 dakikada gerçekleştirildi.

Japonya, dünyadaki en dakik tren seferlerini gerçekleştirilen ülke olarak biliniyor. Demiryollarına yönelik teknoloji ve servisler de sürekli güncelleniyor. Gezginler için bir not: Her yıl yüz milyonlarca yolcunun taşındığı ülkede kapsamlı bir gezi için de en hesaplı ve hızlı yol, tüm ağları kapsayan toplu yolculuk kartları almak.

İlginizi çekebilir:

 

Yiğit Kenan Pak: