Söz konusu bisiklet kullanmak olunca çoğu insan zile pek önem vermez. Amacı bellidir, diğer sürücüleri ve yolda karşılaşılabilecek diğer insanları uyarmak… Fakat Budapeşte merkezli Shoka o sıkıcı zili modern bisiklet sürücülerinin hizmetinde bir elektronik aygıta çevirmenin peşinde.

Shoka tasarımı zilin Webrazzi English’te yer alan incelemesinde uzunca bir özellik listesi var ancak öne çıkanları, Bluetooth 4.0, mikrofon, ışık sensörü, 3 haftalık pil ömrü, akselerometre, 8 ayrı melodi, 360 derecelik joystick, 400 metrelik alarm sistemi olarak sıralamak mümkün. Hatta Macar startup 2017’ye kadar bu özelliklere kamerayı da eklemeyi hedefliyor.

Takılıp çıkarılabilir aygıt LED-matrix bir ekrana sahip. Bu ekran sayesinde navigasyon desteği sağlıyor. Joystick’i ortamın değişen gürültüsüne ve uyarının ciddiyetine uygun olarak uyarı sesi ayarı yapmaya yarıyor.

Şimdiden 3 bin Shoka satıldı

Her güncel ve modern aygıt gibi Shoka imzalı zil de iPhone uyumlu ve yakında bu platformda uygulaması yer alacak. Bu uygulama sayesinde bisiklet sürücüleri rota planlayabilecek, koruduğu oksijen oranını takip edebilecek ve diğer sürücüleri de görecek. Ve tabii ki Instagram’e bağlanacak.

Benzeri startupları takip eden girişim Indiegogo kampanyasıyla hedeflerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Diğerlerinden farkıysa hali hazırda projeye başlamış ve büyük miktarda yatırım toplamış olmaları. Shoka’nın kurucusu ve CEO’su Daniel Falus’un aktardığına göre şimdiden 3 bin ön sipariş almayı başarmışlar.

Yorum yaz

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi giriniz